Webináře SYPO – Jak učit online
17.9.2020
Pracovní skupina CESTOVNÍ RUCH
22.9.2020
Webináře SYPO – Jak učit online
17.9.2020
Pracovní skupina CESTOVNÍ RUCH
22.9.2020

Aktuality


 



Výrobci z Českosaského Švýcarska byli oceněni na Zahradě Čech

 

Celkem 6 výrobců z Českého Švýcarska  bylo oceněno o víkendu na Zahradě Čech tituly Regionální potravina  a Nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče, které  uděluje Ústecký kraj ve spolupráci s Oblastní Agrární komorou Most a to  nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům z kraje. Prestižní soutěže se v rámci 11. ročníku účastnily v  Ústeckém kraji bezmála dvě stovky produktů.

Značku Regionální potravina letos získaly tyto výrobky: 

  • Hynek Jirman z Dolní Poustevny za výrobek SRNČÍ TOKÁŇ 66% masa
  • Martin Honza z Růžové u Hřenska za výrobek PŘÍRODNÍ SÝR S ČESNEKEM

Značku Nejlepší regionální výrobek Ústeckého kraje – kraje Přemysla Oráče letos získaly tyto výrobky: 

  • Petr Psota z Kytlic za KOLEKCI CHUTNEY
  • Eva Parásková z Kytlic za LOUPEŽNICKÉ SUŠENKY
  • Fama Nová Víska z Dolní Poustevny za KOZÍ SÝRY
  • Firma Pikanto: Petr Kacálek a Petr Heinrich z Jiřetína pod Jedlovou za výrobek RESTOVANÁ HLÍVA V HUSÍM SÁDLE S CHILLI A ŽAMPIONY

Prvních pět  zmíněných výrobců jsou současně držitelé značky Českosaské Švýcarsko – regionální produkt.

Místní akční skupiny Ústeckého kraje dostaly i letos příležitost prezentovat svou práci ve společném stánku v pavilónu A. Stánek tradičně zastřešuje Státní zemědělský intervenční fond a Celostátní síť pro venkov a každá z devíti MAS Ústeckého kraje zde dostává prostor pro nabídku svých propagačních materiálů a tiskovin, informujících o významu MAS při rozvoji regionu, na jehož území působí. Součástí stánku je u návštěvníků velmi oblíbená ochutnávka lahůdek, oceněných v soutěži Regionální potravina Ústeckého kraje.